Vakbondspremie

Ben je lid van een vakbond dan heb je recht op een vakbondspremie als je het voorgaande jaar minstens één dag met een arbeidscontract hebt gewerkt voor een gesubsidieerde organisatie in het paritair comité van de podiumkunsten (PC 304). Als je aan deze voorwaarde voldoet, dan ontvang je van het sociaal fonds podiumkunsten je attest. Bezorg ons dit nog voor het einde van het jaar en we betalen je premie in januari 2020 uit. Ook attesten die later in het jaar toekomen worden uitbetaald.

De premie bedraagt dit jaar 86,76 euro, dit is een stijging van meer dan 20 euro ten opzichte van voorgaande jaren. We hebben dit kunnen realiseren door het sectorakkoord (VIA 2 Kunsten) dat we vorig jaar in oktober afsloten met de toenmalige minister van cultuur Sven Gatz en de sociale partners.

Ben je lid op 1 juli 2019 dan ontvang je de volledige premie. Ben je lid geworden tussen augustus en oktober 2019, dan ontvang je de helft van de premie.

Lid worden van ACV Puls is zo een flink stuk goedkoper. De dienstverlening en belangenbehartiging krijg je natuurlijk wel voor de volle 100 percent.

Ook wie via een sociaal bureau voor kunstenaars (SBK) werkt en lid is van ACV Puls, kan recht hebben op een vakbondspremie. Als je minstens 65 dagen voor een SBK werkte, dan krijg je van het Sociaal Fonds uitzendkrachten het aanvraagformulier voor de vakbondspremie samen met je formulier voor de eindejaarspremie toegestuurd. Stuur vervolgens je ingevulde formulier naar ACV Puls zodat we je vakbondspremie kunnen uitbetalen.