Nationale non-profitbetoging! Dinsdag 13 juni, 10u30, Brussel-Noord

(Foto: Daniël Rys)

Dringende noden verdragen geen uitstel!

Met meer dan twintigduizend collega’s zijn we op 31 januari op straat gekomen voor meer investeringen in zorg, welzijn en cultuur. Het was de grootste non-profit betoging in vele jaren, een signaal dat de politiek onmogelijk kon negeren!

Wel erkenning, nog geen middelen
En dus erkenden de betrokken ministers de nood aan meer aanbod en meer personeel, aan betere loons- en arbeidsvoorwaarden ook. Alleen:
de regeringen maken duidelijk dat een nieuw sociaal akkoord, een toekomstplan voor de non- profit niet meer van hen zal komen, dat ze daar vóór de verkiezingen van 2024 geen mandaat of middelen voor hebben.

De noden in onder meer de kinderopvang, de ouderenzorg, de ziekenhuizen, gehandicap- tenzorg of jeugdhulp… laten zich niet zomaar uitstellen tot na een verkiezing, of tot na een regeringsvorming. De bijkomende plaatsen, de bijkomende mensen zijn nu nodig.

Tijd voor verandering
Er gaat nauwelijks een dag voorbij dat de wacht- lijsten, het personeelstekort en de nood aan bijkomende plaatsen de media niet halen. Elke keer opnieuw wordt de nood aan kwaliteits- volle zorg, welzijn en cultuur duidelijk gesteld. Het personeel van de non-profit kan niet lan- ger wachten. Onze samenleving kan niet langer wachten.

Er zijn altijd al acties nodig geweest om de regeringen wakker te schudden en om vooruitgang te boeken in de non-profit. Dat zal ook deze keer niet anders zijn. En blijkbaar was het signaal van 31 januari niet duidelijk genoeg. Daarom gaan we terug, terug naar Brussel.

Tijd voor actie
Kom met je collega’s op dinsdag 13 juni naar deze nieuwe non-profit betoging! Samen schudden we de regeringen wakker! Samen betogen we voor een beter statuut, voor hogere lonen, voor werkbaar werk, voor kwalitatieve zorg- en hulpverlening op maat, voor sociale economie en voor cultuur.

Onze elf recepten voor een betere cultuursector vind je hier!
Het pamflet downloaden kan hier!
De vervoersafspraken vind je hier!