Je lidmaatschap van de LBC-NVK brengt geld op!

Twitter icon
Facebook icon
e-mail icon
9 oktober 2017 - 9:42am -- Ine Hermans

In 2012 hebben wij met de werkgevers en de Vlaamse regering het eerste Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA) voor de Kunsten gesloten. Daarin zitten maatregelen die de kwaliteit van tewerkstelling in de sector verbeteren. We hebben ook afspraken gemaakt om de koopkracht van al wie werkt voor een gesubsidieerde werkgever uit de sector van de podiumkunsten te verhogen, denk maar aan je eindejaarspremie of ecocheques. In dit sectorakkoord werd ook de vakbondspremie ingevoerd.

Je lidmaatschap van de LBC-NVK brengt geld op!

De Vlaamse overheid voorziet in de financiering. Lid worden van de LBC-NVK (ACV) is zo een heel pak goedkoper geworden. Als je in 2016 rechtstreeks hebt gewerkt voor een gesubsidieerde organisatie in de sector van de podiumkunsten dan ontvang je een attest. Vul je attest snel in en bezorg het ons voor 30 november terug.

T.a.v. LBC-NVK Ingrid Janssen, Sudermanstraat 5, 2000 Antwerpen - cultuur.lbc-nvk (at) acv-csc (punt) be - 03 220 87 16 of je ACV dienstencentra of LBC-NVK-kantoor.

De vakbondspremie bedroeg vorig jaar 65 euro. Het aantal aanvragen bepaalt de hoogte van het bedrag. Wij streven naar een zo hoog mogelijke premie. Als je minstens zes maanden lid bent op 30 november 2017 krijg je een volledige premie. Ben je minstens drie maanden lid dan ontvang je de helft.

Vakbondslid worden en zijn is zo een stuk goedkoper, de dienstverlening en belangenbehartiging krijg je wel voor de volle 100%.

Ook het komende werkjaar zitten wij niet stil:

- We willen met de Vlaamse regering en de werkgevers een nieuw sectorakkoord om goede loon- en arbeidsvoorwaarden voor de podiumkunsten af te spreken. De gesprekken zijn volop bezig;
- We gaan werk maken van een verbeterd sociaal statuut voor kunstenaars;
- We gaan ijveren voor meer (sociaal) overleg tussen de medewerkers en de werkgevers;
- We willen onze leden nog beter de weg wijzen naar onze dienstverlening;
- We willen nauwer samen werken met onze ge├źngageerde leden.