ACV lanceert United Freelancers

Werk je als freelancer? Zit je met vragen of problemen? Dan kan je voortaan terecht bij United Freelancers.

Het ACV wil iedereen op de werkvloer verenigen en vertegenwoordigen, ook wie (al dan niet gedwongen) in een zelfstandig statuut aan de slag is. Met de dienst United Freelancers wil het ACV freelancers en zelfstandigen zonder personeel gelijkaardige diensten aanbieden als werknemers in dienstverband, op maat van hun realiteit. Iedereen streeft namelijk naar goede werkomstandigheden (welzijn, gezondheid, veiligheid), een degelijke verloning en een optimale privé-werkbalans.

Tot wie richt United Freelancers zich?

  • Zelfstandigen zonder personeel, freelancers of eenmanszaken die voor een beperkt aantal opdrachtgevers werken
  • Zelfstandigen in bijberoep
  • Bijklussers

Waarom is het interessant om aan te sluiten?

Het verschil tussen een werknemer en een freelancer is vaak kunstmatig. Ook als zelfstandige werk je vaak samen met anderen. Je moet net zo goed afspraken maken rond taakverdeling, samenwerking, uitstappen of congressen. Niet enkel om brandjes te blussen, maar om samen de vruchten te plukken van het werk. Het is vaak lastig om gewicht in de schaal te leggen tegenover je opdrachtgever of klant, zeker bij discussies over werkuren of vergoeding.

Of het nu gaat om individuele of collectieve problemen, onderhandelen zit het ACV in het bloed. Ze behartigen jouw belangen op bedrijfs-, sector- en nationaal niveau.

Als lid van United Freelancers kan je rekenen op individuele steun. Dat gaat van je wegwijs maken bij de nodige administratie en uitleg bij je rechten en plichten tot contracten nalezen of modelcontracten bezorgen. Het kennisteam is je toegewijde steun bij alle vragen en dossiers.

Leden onder het zelfstandig statuut kunnen gebruikmaken van de juridische ondersteuning van het ACV bij conflicten en procedures voor de arbeidsrechtbank.

Als freelancer heb je een zware administratieve last te dragen. Daarom biedt United Freelancers zijn leden verschillende diensten aan, waarvoor ze interessante tarieven hebben onderhandeld.

Wil je graag lid worden of meer weten? Ga dan naar www.unitedfreelancers.be